Of je ze nu als een lekker ontbijtje of als toetje wilt eten; pannenkoeken zijn heerlijk en ongelooflijk gemakkelijk te maken! Verbeter je pancake-flipping-vaardigheden met onze veganistische pannenkoeken! Geschikt voor iedereen die een zuivel- of glutenvrije dieet volgt, want je maakt ze met veganistische eiervervanging en glutenvrije bloem. Geniet ervan met jouw favoriete toppings, zowel zoet als hartig!
Calorieën
158kcalEiwitten
2gVetten
5gWaarvan verzadigd
4gVezels
1gKoolhydraten
25gSuiker
1g250 ml melkvervanger
Zonnebloemolie* of kokosolie* om te bakken
1
Doe de bloem in een kom en maak een inkeping in het midden.
2
Meng 1 eetlepel gebroken lijnzaad of 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water. Laat dit ca 5 minuten staan zodat het een soort papje wordt.
Kies je voor chiazaad? Voeg dan nog 1 theelepel bakpoeder aan het beslag toevoegen.
3
Giet terwijl je roert de pannenkoekenmix aan de eivervanger en de kokosmelk toe. Roer het mengsel goed door.
4
Verhit wat olie in een braadpan. Voeg, wanneer de olie heet is, een deel van de pannenkoekenmix toe zodat het de bodem van de pan bedekt is met een dunne laag beslag.
5
Bak het ongeveer drie minuten of tot de bodem van de pannenkoek goudbruin is. Draai en herhaal het bakken aan de andere kant. Daarna is je pannenkoek klaar!
6
Als alle pannenkoeken klaar zijn, kan je ze serveren met je favoriete verse fruit. Een scheutje agavesiroop met een beetje citroensap is ook erg lekker.