Crackers zijn een makkelijk en snel tussendoortje en kunnen met van alles belegd worden. Wil je zeker weten dat jouw crackers alleen maar gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten? Of wil je je crackers graag glutenvrij? Met ons vezelrijke cracker recept kan je in een handomdraai je eigen gezonde crackers maken. Door havermeel te gebruiken in plaats van tarwemeel zijn de crackers glutenvrij en bevatten ze langzame koolhydraten en vezels. Maak een hele batch en je hebt altijd een gezond tussendoortje bij de hand!
Calorieën
195kcalEiwitten
7gVetten
14gWaarvan verzadigd
2gVezels
4gKoolhydraten
13g150 gram havermeel
140 ml water
100 gram + optioneel een klein handje salademix pitten
3 eetlepels + optioneel een klein handje sesamzaad
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels lijnzaad
snuf zout
1
Doe alles behalve de havermeel in een mengkom en laat 15 minuten staan. Verwarm na 10 minuten alvast de oven voor op 175 graden
2
Voeg na 15 minuten de havermeel toe en meng alles goed door elkaar tot je een deegachtige consistentie krijgt
3
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier nog een bakpapiervel overheen
4
Rol het deeg uit tussen de twee vellen bakpapier met een deegroller tot ongeveer een halve centimer dik
5
Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd de oneven randen van het deeg. Snijd vervolgens gelijke rechthoeken uit het deeg. Van het deeg dat je hebt weggesneden kun je een andere vorm cracker maken
6
Als je een handje van de pittenmix en de sesamzaadjes hebt overgehouden kan je deze nu over de bovenkant van de crackers strooien. Druk de pitten zachtjes aan in het deeg
7
Bak de crackers in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten